Miikka Keränen Vihreä poliitikonalku vaihtaa välillä vapaalle ja puhuu kulttuurista, musiikista, ruuasta - kaikista pienistä ilmöistä.

Homoskooppi 2012

Jokainen on pikkuisen homo! Lue siis oma homoskooppisi vuodelle 2012, niin tiedät millainen olet! Saat myös pienen katsauksen vuoteen 2012, homokatsauksen sekä tunnetun homon, kehen voit samaistua. Muistathan, että homoskoopit on tehty astrologian jaloa perinnettä noudattaen. Merkkejä vastaavat tähtikuviot löydät, kun katsot kaleidoskoopilla taivaalle!

 

 

Eräpinkoja

20. tammikuuta – 16. helmikuuta

 

Olet Eräpinkoja: sinussa on alkuvoimaa ja luontaista kauneutta, joka näkyy järjestelmällisessä ja sunnittelevassa luonteessasi. Olet määrätietoinen ja rationaalinen, mutta et ikävällä tavalla: joskus järkesi sanoo sinua tekemään myös hullutuksia. Yleensä kuitenkin olet tyyni pähkäilijä, joka ei ole ensimmäisenä lähdössä äkkilennolla katsomaan Mr. Gay Taiwan -kisoja. Saatat kuitenkin suunnitella esimerkiksi treffejä niin pikkutarkasti, että ”Moi, mittasi?” -tyyppiset ihmiset suorastaan kauhistuvat treffejäsi, koska niissä on käytetty (omg) aivoja. Asetat itsellesi päämääriä ja menet niitä kohti sääret piukeina: olivat päämääräsi sitten selkeitä tai eivät. Olet melkoinen monitoimimies, ja pystyt ryhtymään hommaan kuin hommaan – if you know what I mean.

 

Vuonna 2012 joudut valitettavan usein tilanteeseen, jossa kilpailet toisten kanssa. Älä kuitenkaan herpaannu, haihattelevat kilpailijasi luovuttavat lopulta, kunhan pidät pääsi. Päästä sisäinen luonnonlapsesi valloilleen ja yllätä itsesi vegaani-leipomuksilla. Ekopuodissa saatat törmätä elämäsi rakkauteen.

 

Homoilua: Saat itsellesi itseäsi selkeästi nuoremman ihailijan. Pelkäät kehdonryöstäjän mainetta, vaikka tarjous olisikin houkutteleva. Pidä housut jalassasi ja anna pojan oppia elämänläksynsä ilman sinua. Vaikka ihailijasi vaikuttaa kypsältä, on hän ottanut oppinsa BB-Nikolta tms. - älä siis sotkeennu tähän soppaan!

 

Tunnettu Eräpinkoja:

Will Young (s. 20. tammikuuta)

Poplaulaja

 

Uppomies

17. helmikuuta – 11. maaliskuuta

 

Olet Uppomies: kekseliäs ja riehakas menijä, jolle mikään ei tunnu riittävän. Toisinaan onnistut löytämään omasta ja ystäviesi arjesta kaikki mahdolliset ongelmat – sekä ratkaisut niihin. Toisinaan taas et erota ale-laukkua Guccista, jolloin ongelmat tuntuvat kasaantuvan. Onneksi sinulla ei ole tapana jäädä tuleen makaamaan, vaan varsinaisena maailmanmiehenä osaat kyllä kääntää tilanteen voitoksi. Kääntöpuolena taas sinua vaivaa se, että hävitessäsi myös koko muu maailma huomaa sen, koska sinusta tulee aika helevetinmoinen kiusankappale. Onneksi sinussa on taianomaista vetovoimaa, joka saa hiiltyneimmänkin äksyilijän heltymään. Oli se sitten laittoman komea ulkokuoresi tai persoonallisilla yksityiskohdilla rikastettu persoonasi, olet varsinainen veijari.

 

Vuonna 2012 koet aikuistumisen hetkiä. Huomaat harmiksesi, että myös homoille aikuisuus on ihan samaa aikuisuutta kuin muillekin. Lähdet taisteluun jotain epäkohtaa vastaan, ja iloksesi saat huomata, ettet suinkaan ole yksin.

 

Homoilua: Joudut haluamattasi tilanteeseen, jossa joudut puhumaan homojen oikeuksien puolesta. Kannattaa jo nyt opetella hieman poliittista retoriikkaa, sillä epäonnistuessasi tulet saamaan keljuja haukkuja myös yllättävältä taholta. Ystäväpiirisi kuuluvat, hieman pinnallisetkin homppelit eivät pidä, jos epäonnistut tässä. Ole siis tarkkana.

 

Tunnettu Uppomies:

Matthew Mitcham (s. 2 maaliskuuta)

Uimahyppääjä

 

Mahtiturska

12. maaliskuuta – 18. huhtikuuta

 

Olet Mahtiturska: halutessasi pystyt selviämään tilanteesta kuin tilanteesta kuin kala vedessä. Oli kyseessä sitten töykeä baarimikko, hidasteleva mamma kaupan jonossa tai sanaharkka vuokraisännän kanssa: sinä kyllä selviät, jos vain vedät syvään henkeä. Tapoihisi ei kuulu hermostua, vaan osaat ottaa asiat tyynen rennosti – mutta hermostuessasi myös näytät sen, etkä luovuta väittelyssä kesken. Vastustajasi äimistyy, kun vastaatkin bitch-jäkätykseen rauhallisella, fakta-pohjaisella v*ttuilulla. Saatat toisinaan jäädä haaveilemaan turhakkeista ja mahdottomista romansseista, mutta hallitessasi herkkyytesi kykenet järkeviin ja kestäviin ratkaisuihin.

 

Vuosi 2012 tuo tullessaan sinulle suuria muutoksia. Vuosi alkaa jymy-yllätyksellä, joka tuo sinulle paljon uudenlaista vastuuta. Jokin, mikä vaikutti mahdottomalta, onkin yllättäen täyttä totta kohdallasi.

 

Homoilua: Älä edes kuvittele. Tulet rakastumaan vanhaan kaveriisi, mutta trust me – se on hetero. Antoi hän ymmärtää mitä vain, älä silti kuvittele mitään. On parempi, että otat hänestä hieman etäisyyttä, kuin että yrität juottaa humalaan ja viedä saunaan. Tai jotain muuta, eihän nyt kukaan tuollaista tekisi ... köh köh...

 

Tunnettu Mahtiturska:

Pekka Haavisto (s. 23. maaliskuuta)

Vihreiden presidenttiehdokas, kansanedustaja, rauhanmies.

 

 

Jästipää

19. huhtikuuta – 13. toukokuuta

 

Olet Jästipää: kunnianhimoinen ja taitava kiitäjä, jonka tulee saada kaikki heti ja nyt. Et tyydy vähimpään, haluat aina parasta. Sinulla on valtavasti lahjoja ja kykyjä, joiden ansioista pääset usein loistamaan ja olemaan ensimmäinen. Häviö on sinulle tequila lasinsiruilla ja perunalla, jotain aivan käsittämätöntä ja vastenmielistä. Silmissäsi palaa liekki, jonka avulla tulet pääsemään valitsemallasi tiellä vielä pitkälle. Vaikka merkin nimi ei vaikuta mairittelevalta, sinä et siitä välitä. Esimerkiksi tanssilattialla koet olevasi kaikista seksikkäin sheikkaaja, ja itsevarmuudellasi kaadat yleensä saaliin kuin saaliin: oli tanssisi kuinka huonoa tahansa. Ainoastaan miehekkään jäntevä auktoriteetti saa sinun polvesi hieman veteliksi: yleensä et osaa sanoa ”ei” miehelle poliisinpuvussa tai armeijankuteissa.

 

Vuosi 2012 ei ole yhtä onnekas kuin edellinen. Huomaat, että ympärilläsi pyörivät ihmiset ovatkin hieman muuta kuin mitä olet olettanut, ja siksi kaipaat muutosta. Ehkä on aika pistää höyryä pienemmälle, ja tarkkailla ympäristöään.

 

Homoilua: Yhdenillan seikkailu tulee yllättämään sinut perinpohjaisesti! Saatat olettaa tietäväsi jo Kamasutran kannesta kanteen, mutta jos olet okein onnekas, nappaat petiisi sellaisen kollin, ettet uskokaan mitä hän osaa tehdä. Pue baariin räikeä paita, se houkuttaa tämän gurun.

 

Tunnettu Jästipää:

Jón Þór Birgisson (s. 23. huhtikuuta)

Laulaja-kitaristi

 

Tonnisonni

14. toukokuuta – 21. kesäkuuta

 

Olet Tonnisonni: hieman hitaasti lämpeävä, mutta yllättävän kiihkeä köriläs. Ulkoinen habituksesi ei ehkä aina anna vaikutelmaa vahvuudestasi, mutta jos sisäinen minäsi pääsisi ulos, olisi näky vaikuttava. Olet usein rauhallinen ja turvallinen, mutta siinä piileekin juuri yllättävän persoonasi sala: kun pääsee pinnan sisään, onkin siellä melkoisen poppaa, eikä lainkaan viileää. Kamppailet jatkuvasti kahden maailman välissä: tuumaillakko laitumella kaikessa rauhassa, vaiko ryskiä seinistä läpi? Itsepäisenä sinä kuitenkin päätät, ja jos miehesi hääräilee muiden miesten seurassa, vedät yleensä jalkaasi sellaiset sukat, että...

 

Vuosi 2012 on sinulle huikean romanttinen. Etenkin kun kesä viimein koittaa, on sinun aikasi loistaa. Tätä kesää et saa hukata haihatteluun, nyt ryhdyt tositoimeen!

 

Homoilua: Vältä nettitutustumista, tulet pettymään karvaasti. Oletat, että netissäsi tuntema henkilö on sitä, mitä antaa ymmärtää. Totuus on tyystin erilainen. Nettituttusi on myös oikean tuttusi tuttu, varo ettet poltta muidenkin hihoja.

 

Tunnettu Tonnisonni:

Neil Patrick Harris (s. 15. kesäkuuta)

Näyttelijä


Mutkapoika

22. kesäkuuta – 20. heinäkuuta

 

Olet Mutkapoika: Se, joka oivaltaa sinun persoonasi aukottomasti, ansaitsisi Nobelin. Et ole nuivalla tavalla ”sekä hiljainen että puhelias”, vaan varsinainen mykkäkoulun rehtori ja desibeli-mittarin kauhu! Hallitset harvoin kultaista keskitietä, vaan olet usein molempien äärilaitojen mestari. Saatat jaaritella vaatteista, hiuksista ja vastalihaksista useamman tunnin putkeet hyvinkin pinnalliseen tapaan, ja sitten yllättää fossiloituneen kuuntelijasi syvällisellä, filosofisella pohdinnalla. Siksi sinua joko rakastetaan tai vihataan, et omista juurikaan hyvänpäiväntuttuja. Olet hallitsematon, tiedonnälkäinen ja utelias, ja siksi usein pärjäät toimissasi. Kunpa vaan onnistuisit tiedostamaan itse, miten pitäisit yllä positiivisia puoliasi, etkä luisuisi pikkumaisuuteen tai epäjärjestelmällisyyteen.

 

Vuosi 2012 tuntuu olevan sinulle vain yhtä juhlaa! Kannattaa kuitenkin välillä vilkaista myös ystäviäsi, heillä ei ehkä aina ole sama meno päällä kuin sinulla.

 

Homoilua: Yllätät itsesi ja muut, ja vakavoidut hetkeksi. Sinut hurmaa mies, jolla on selkeät sävelet perheen perustamisesta ja kiinalaisen tytön adoptoinnista. Jos pelkäät aikuistua, heivaa tämä mies jo kättelyssä! Mutta suosittelen pitämään kiinni, näitä ei tule joka mutkan takaa.

 

Tunnettu Mutkapoika:

Teuvo Loman (s. 17. heinäkuuta)

Suunnittelija, laulaja.

 

 

 

Jäälikööri:

21. heinäkuuta – 10. elokuuta

 

Olet Jäälikööri: tunteikas ja romanttinen haaveilija, joka kuitenkin peittää herkän pehmeän sisälmyksensä kovaan kuoreen. Et halua paljastaa sisäisiä ajatuksiasi, ja siksi oletkin tarkka ystäviesi suhteen. Sinut saatetaan usein sivuttaa tylsänä tai ei-mielenkiintoisena, ja epävarmuutesi saattaa paistaa ulos myös oikutteluna tai herkkänahkaisuutena. Todellisuus on kuitenkin se, että sinua pilkanneet bilehileet tulevat kärsimään kupasta ja kuudesta muudesta 10 vuoden päästä, kun sinä olet onnistunut luomaan vakaan parisuhteen, joka pohjautuu vilpittömään rakkauteen. Rakkautta et vain tule löytämään, jos et anna itsestäsi hieman sujuvampaa kuvaa.

 

Vuosi 2012 on sinulle riskialtis. Saatat joko kärsiä masennuksesta ja toimeettomuudesta – tai sitten vietät elämäsi riehakkaimmat vuoden! Se on kaikki sinusta kiinni: joudut oppimaan, että sinä hallitset omaa elämääsi.

 

Homoilua: Ulkonäkösi kokee ikävän kolauksen vuoden aikana. Parturisi saattaa yllyttää sinua johonkin uuteen, mutta sinuna en siihen kelkkaan hyppäisi. Jos peilikuvasi ärsyttää, harkitse ennemmin peilin katsomista vaikkapa toisessa kämpässä kuin omassasi. Hanki siis poikaystävä tai pistä edellinen vaihtoon!

 

Tunnettu Jäälikööri:

Yves Sain-Laurent (s. 1. elokuuta)

Muotisuunnittelija

 

 

Aurinkojumala

11. elokuuta – 16. syyskuuta

 

Olet Aurinkojumala: Säteilet ympärillesi sydämellistä ystävyyttä, ja huomioit hyvin muiden tarpeet – kunhan ne myös hyödyttävät jollain tapoin sinua. Sinua ei herkästi kuvailla vaatimattomaksi tai hyväksi häviäjäksi, mutta ansaitset myös muiden kunnioitusta itsevarmuudellasi ja taidokkuudellasi. Luovuutesi näkyy myös elämäsi dramaattisissa käännekohdissa: tai ainakin ne ovat dramaantäytteisiä, kun sinä niistä sellaisia teet. Värität juttujasi, olet harvoin tylsää juttuseuraa – mutta joskus jäät juttuneisi yksin. Olet siitä kuitenkin ihastuttava ihminen, että jos sinulle malttaa antaa kaipaamasi huomion, olet tunteikas, antelias, jalo ja hyväntuulinen.

 

Vuosi 2012 on sinulle työntäytteinen. Opit arvostamaan myös sellaista työtä, mitä et itse tulisi koskaan tekemään.

 

Homoilua: Ole aina varautunut. Likaisin fantasiasi saattaa käydä toteen koska tahansa. Se salin kuuma uros saattaa haluta sinut juuri nyt ja siinä, eikä varttia myöhemmin kämpilläsi. Ellet halua juosta testeissä pitkin vuotta, osta tykötarpeet jo ajoissa, ja pidä niitä mukanasi.

 

Tunnettu Aurinkojumala:

Jari Sillanpää (s. 16. elokuuta)

Laulaja

 

 

Puhtoliina:

17. syyskuuta – 30. lokakuuta

 

Olet Puhtoliina: Olet viehättävä ja tarkka, mutta et siedä kritiikkiä. Paneudut työhösi asenteella ja osaat hahmottaa suuriakin asiakokonaisuuksia. Puuteeseesi saatat viilata turhaankin pilkkua, ja epäonnistumisia välttääksesi muutut helposti perfektionistiksi. Ulkokuoresi saattaakin olla turhankin huoliteltu ja harkittu, jolloin karkoitat spontaanit ihmiset. Haluat kuitenkin pohjimmiltasi pitää yllä tiettyä kuvaa itsestäsi. Olet älykäs ja herkkä, vaikka saatatkin tehdä huonoja valintoja. Voi myös olla, että tarkka luonteesi kääntyy toisinaan ylösalaisin ja olet turhankin boheemi ja epätarkka: etenkin mitä tulee terveisiin elämäntapoihin. Once on the lips, forever on the hips!

 

Vuonna 2012 käyt läpi pitkän henkisen taistelun, jonka vahvistamana onnistut selviytymään loppuvuonna sinua kohtaavasta järkytyksestä voittajana.

 

Homoilua: Onnistut viimein kohentamaan tyyliäsiä, mutta valitettavasti onnistut houkuttelemaan sillä vain vääränlaisia tyyppejä. Pyri tuomaan persoonasi esille. Suosittelen tälle vuodelle nettitreffaamista, näin vältät liiallisen ulkonäkösi arvioinnin.

 

Tunnettu Puhtoliina:

Oras Tynkkynen (s. 25. syyskuuta)

Vihreiden kansanedustaja, ilmastoasiantuntija

 

Navigaattori

31. lokakuuta – 23. marraskuuta

 

Olet Navigaattori: Olet viehättävä ja miellyttävä persoona, jolla on usein taipumusta rakentaa haaveista pilvilinnoja. Rakennat helposti pesää, ja oletkin varsinainen perheihminen. Viihdyt parhaiten parisuhteessa. Siksi sinä oletkin hieman homomaailman kammo: flanelli-paitaiset ja Reino-tossuiset ”heterosuhteessa” elävät homot ovat glitter-naamaisille pintaliitäjille ikävyyden multihuipentuma. Saat tasapaksun luonteesi vuoksi usein ikäviä katseita, muut olettavat sinun valuvan haluamattasi sinulle asetettuihin muotteihin. Todellisuudessa olet kuitenkin tasapainoinen persoona, jolla on elämä hallussa. Sinulla on usein selkä suunta, johon pyrit tyynesti. Toisinaan voi olla niinkin, että elämäsi päämäärä on vain päämäärän etsiminen, ja saatat alkaa loikkimaan myös dtm-homojen muotteihin.

 

Vuonna 2012 voit ohjata venettäsi itse: jos huomaat raha-asioidesi alkavan parantua, voit olettaa, että ihmissuhteissasi sama kehitys näkyy negatiivisesti. Ihastusta et löydä, jos vastaat jokaiseen työkeikkaan myöntävästi. Vastuu ei ole aina kaikki kaikessa, ota myös riskejä.

 

Homoilua: Heterovaroitus! Koet yhtäkkiä valtaisaa vastakkaiseen sukupuoleen, etkä pysty asialle mitään. Alat epäilemään seksuaalisuuttasi, mutta aiheettomasti.

 

Tunnettu Navigaattori:

Sam Sparro (s. 8. marraskuuta)

Laulaja

 

 

Nahanluoja

24. marraskuuta – 29. marraskuuta

 

Olet Nahanluoja: Spontaani, syvällinen ja seksuaalinen, varsinainen mysteerimies. Sinä olet voimakas ja intohimoinen, erittäin mielenkiintoinen ja kutkuttava persoona. Yleensä jo ensitapaamisella onnistut hurmaamaan niin, että sinut on pakko tavata uudelleen. Kaikki tämä, kun soitat seuraavan puolen tunnin sisällä! Nimittäin asia on niin, että olet myös mahdottoman ennalta-arvaamaton. Elämässäsi sinua vie eteenpäin ainoastaan erilaisista kriiseistä selviäminen. Elämäsi on harvoin hallinnassa, ja vain silloin olet todella henkisen uhkea itsesi. Yleensä sinua riivaa jokin, oli se sitten ikävä poikakaveri, rasittava ystävä tai puutteet vaatekomerossasi – jokin asia, pieni tai iso, vaivaa sinua, ja vain kriisistä selviäminen kasvattaa sinua.

 

Vuonna 2012 sinua odottaa useat kriisit, joista selviäminen tuntuu vievän aikaa vielä enemmän kuin aiempina vuosina. Plus-puolena kriisisit ovat nyt ihan jo aikuisten kriisejä, etkä enää jaksa tuhlata niin paljoa energiaasi naiveihin ongelmiin, kuten hieman vääränvärisiin kengännauhoihin.

 

Homoilua: Jos et ole varuillasi, muutut ainakin kymmenen astetta enemmän neitimäiseksi. Saatat ensin viehättyä naiviin vaikutelmaasi, mutta tulet pian huomaamaan, että tosimiehet ja tosihomot eivät kaipaa siipiä tai meikkiä.

 

Tunnettu Nahanluoja

Jani Toivola (s. 27. marraskuuta)

Vihreiden kansanedustaja, viihdeammattilainen

 

Pomminpurkaja

30. marraskuuta – 17. joulukuuta

 

Olet Pomminpurkaja: Sivustaseuraaja, tiedonhaluinen tarkkailija. Olet pohtivainen ja tarkkaavainen ihminen, joka osaa hyvin suunnitella elämässään ja työssään asioita. Sinussa piilee valtavasti luovuutta ja pitkäjänteisyyttä, jonka avulla saat usein kiitosta. Sinulla on vain paha taipumus olla hyvinkin uhrautuvainen: tarkkaavaisena persoonana huomaat usein ongelmakohtia ja ihmisten huonot motiivit, mutta et puutu niihin. Sinulle muiden onnellisuus on usein niin tärkeää, että et osaa vaatia itsellesi mitään, vaan ennemmin kärsit. Toisaalta sinua ei kyllä kannata suututtaa, sillä silloin olet tulta ja tappuraa.

 

Vuonna 2012 olisi sinun korkea aika lähteä maailmalle. Lähde jonnekin aivan extempore, äläkä paljasta todellista luonnettasi heti kättelyssä. Kehitä itsellesi salanimi.

 

Homoilua: Uusi urheiluharrastus tekisi sinulle hyvää. Saisit sinäkin päiväuniisi oikeita miehiä, etkä netistä kaivettuja poikia. Samalla myös oma ulkokuoresi hieman paranisi, ja saalistaminen käy huomattavasti helpommaksi.

 

Tunnettu Pomminpurkaja:

Mikko Roiha (s. 7. joulukuuta)

Ohjaaja

 

 

Sanatykki

18. joulukuuta – 19. tammikuuta

 

Olet Sanatykki: Sinulla riittää mielipiteitä, ja sanot ne muista piittaamatta. Mielipiteesi perustuvat kuitenkin yleensä mutu-tuntumaasi, aatteisiisi tai uskomuksiisi, eivätkä niinkään faktoihin. Se ei kuitenkaan kanssaolijoitasi usein häiritse, sillä spontaaniin ja menevään luonteeseesi tottuu helposti. Saat helposti anteeksi pienet kämmäilysi, mutta suorasukkaisuutesi aiheuttaa muille myös päänvaivaa. Puhut usein taukoamatta, mutta halutessasi osaat olla hiiren hiljaa. Et osaa asettua aloillesi, mutta koet elämässäsi usein asioita, joista muut eivät rohkene edes haaveilla: olivat ne sitten riskialtista urheilua tai maailmanmatkailua.

 

Vuonna 2012 sinua kohtaa ylitsepääsemötön este. Joudut pysähtymään ja arvioimaan elämäsi uudelleen. Se on kuitenkin vain hyvä, ja tulet jälkikäteen kiittämään esteen aiheuttajaa, vaikka välinne saattavatkin katketa hetkellisesti.

 

Homoilua: Nyt jytisee! Ainakin semi-julkkis homo tekee aloitteen kohdallesi! Iiks, apua!

 

Tunnettu Sanatykki

Ricky Martin (s. 24. joulukuuta)

Laulaja

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä olen mahtiturska. Tuo kuvaus muuten osui ihan nappiin. Sinä se vasta melkoinen guru oletkin!

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kiitos kommentistasi Sari :) ! Vuosien mittaan on tullut tehtyä havaintoja, jonka perusteella tämä onnistui tehdä ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olen siis dramaattinen Aurinkojumala. Sisäinen homoni hyväksyy tämän.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset