Miikka Keränen Vihreä poliitikonalku vaihtaa välillä vapaalle ja puhuu kulttuurista, musiikista, ruuasta - kaikista pienistä ilmöistä.

Arvostelu: Euroviisut 2014 Finaali

Nyt Eurooppa odottaa jännittyneenä, miten lauantaina käy. Viisufinaalin osaanottajat ovat tiedossa. Vedonlyönti käy kiivaana. Tästä löydät vannoutuneen viisufanin pisteet finaaliin. 

Kuitenkin ennen kuin aloitan, on minun kehuttava Tanskaa erinomaisesti järjestetyistä viisuista. Visuaalinen ilme on mitä mainioin, ja itse viisulava suorastaan häikäisevä. Väliaikanumerot on tehty taidolla ja yhteistyöllä. Viisukansa on aktivoitu mukaan, sosiaalinen media on nyt luonnollinen osa viisuja. Postikortit ovat juuri sopivia, eivät liian siirappisia mainospätkiä. Viisuista henkii hyvä yhteiseurooppalainen fiilis - juuri sellainen, mitä tarvitaan ennen eurovaaleja!

Mieleni tekisi arvostella uudelleen muutamat kappaleet. Mutta taidan jättää sen nyt väliin. Jos viisu ei ole saanut minulta pisteitä, niin sitten se ei ole saanut. Ei siitä sen enempää. Aiemmasta kirjoituksestani voitte katsastaa, mitä olin mistäkin kappaleesta mieltä! 

Noniin. Votes are in, and the decision is final. Europe, this is Miikka calling. Ja loput kliseet. Tässä siis pisteeni:

1 piste: Unkari

Biisi on tarttuva, ja kertoo vakavasta aiheesta. Olen varma, että kertosäe innostaisi nopeampaan vauhtiin myös lenkillä. Silti jotain jää uupumaan, että enempää pisteitä soisin. 

2 pistettä: Puola

Joku saattaa kauhistella, että miksi tämä tissivako-biisi sai yhtäkään pistettä. No, ehkä juuri siksi. Ei, en välitä tissivaoista. Mutta pidän siitä, että asiat tehdään huumorilla ja vedetään joskus yli. Kappale jää hyvällä tapa mieleen pyörimään, eikä kukaan voi vastustaa kehoitusta: Shake what your mama gave ya! Tämä on vähän erilainen, eikä tällaiseen törmäisi, jos ei olisi viisuja!

3 pistettä: Italia

Nyt kun Israel tipahti yllätyksekseni viisufinaalista, ei kovismuijan tittelista kisaa kuin Italia. Kappale sopii erinomaisesti viisuihin, mutten usko kuuntelevani sitä merkittävästi enää viisujen jälkeen. Särmää ei ole riittävästi kärkipaikoille, mutta oikein mallikas suoritus.

4 pistettä: Ranska

Ranskalta tulee taas biisi, jota kehtaa kuunnella vielä viisujen jälkeenkin. Äidinkielellä laulaminen on aina kivaa, myös Ranskan kohdalla. Voi olla, että liveshow nostaa lauantai-iltana Ranskan pisteitä omalla kohdallani, mutta tällä hetkellä hyväntuulinen ja tarttuva Moustache ansaitsee neljä pistettä! 

5 pistettä: Saksa

Pakko myöntää, että en oikein ole varma kumpi pitäisi olla korkeammalla: Saksa vai Ranska. Ehkä Saksan kappale on kuitenkin sen verran ylipäätään massasta erottuva, että se ansaitsee vähän paremmat pisteet kuin Ranska. Ranskan kappale toki viisuissa virkistävän erilainen, mutta muutoin vähän jo-kuultu. Saksan country-viba kolahtaa minuun. 

6 pistettä: Ukraina

Enhän mie olisi kunnon viisufani, jos en fanittaisi näitä viisujen omia pop-kuningattaria. Joka vuosi jokin tällainen renkutus saa minut liikkelle! Ja olihan se lavashow hieno juoksupyörineen!

7 pistettä: Ruotsi

Tätä kappaletta tulen luultavasti kuuntelemaan vielä jonain angsti-iltoina. Lyriikat osuu ja uppoo.

8 pistettä: Itävalta

Itävallan edustaja on huikean rohkea, ja innostaa koko Eurooppaa! Jos kappaleessa olisi vähän enemmän James Bond -henkeä, niin sitten se olisi ehdottomasti 5/5. Nyt kappale jää vähän esiintymisen jalkoihin: ja laulukilpailuhan tämä loppujen lopuksi on.

10 pistettä: Kreikka

Kyllä, musiikkimakuni on aivan järkyttävän mainstream. Hys, minulla on oikeus. Kreikka ansaitsee kymmenen pistettä erinomaisesta asenteesta, ja kisojen ehdottomasta tanssibiisistä numero yksi! Tätä kehtaa bailata vielä jatkossakin!

12 pistettä: Iso-Britannia

Nyt voitto kyllä kuuluu Iso-Britannialle! Kaikki voitonainekset on kasassa: tarttuva sävel, loistava esiintyjä, sanoma ja erottuu sopivasti valtavirrasta. Mitä muuta voi sanoa kuin että: Power to the people! Muistakaa äänestää. 


Europe, start voting! 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Terve mies välittää tissivaoista, ja antaa ainakin yhden pisteen kotimaalleen ;D Puhun siis itsestäni ;D

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Kotimaata ei voi äänestää. Tissivaot on ihan kivoja, mutta homoseksuaalina en niistä siinä mielessä innostu - ja olen ihan siinä mielessä ihan terve.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Mä otan tämän haasteena vastaan!

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa